YÜN KAZAK VE HIRKALAR İÇİN BAKIM TÜYOLARI

YÜN KAZAK VE HIRKALAR İÇİN BAKIM TÜYOLARI

Dolabınızda olan yün kazak ve hırkalarınızı uzun yıllar boyunca formu bozulmadan tüylenmeden kullanabilmeniz için yün kazak ve hırkalar nasıl yıkanır? Nasıl temizlenmeli ve nasıl bakılmalı? İlk aldığınız zamanla kalitesinde yıllarca giyebilmeniz için yün kazak ve hırkalar için bakım tüyoları yazımızda. Gel beraber inceleyelim.

Küresel ısınma ile birlikte ülkemizde kışlar daha sert geçmeye başladı. Bu soğuk havalarda kalın kazaklarımız ve yün hırkalarımız günün kurtarıcı oluyor. İşe okula ya da sosyal etkinlikler için dışarı çıktığımızda soğuk havalardan bizi koruyan güzel parçaların başında geliyor. Kazak ve hırkaları yıllarca kullanabilmek için bakımı çok önemli. Özellikle tüylenme problemi ve süzülme sorunu çok yaşanabiliniyor. Sizin için hazırladığımız bakım tüyoları ile bu dertleri yaşamadan senelerce kazaklarınızı ve hırkalarınızı kullanabilirsiniz.

1- Havlu Üzerine Sererek Kurutun

Kazaklar ve hırkalar için en önemli altın kural, yıkadıktan sonra kuruması için kesinlikle asmamaktır. Yün kazakların ve hırkaların materyalleri gereği asarak kurutmak formunu bozmasına neden olacaktır. Bunun yerine bir havlu serip üzerine sererek kurtabilirsiniz. Kurutma makinesinde de çekme ve yumuşak dokusunda bozulma ihtimali vardır. Kazaklarınız kuruduktan sonra dolabınıza yerleştirirken katlayarak ve çok sıkışık olmayacak şekilde konumlandırabilirsiniz.

2- Elde Yıkama

Kaşmir gibi narin ve zarar görmemesi gereken kazakları elde yıkamanızı ya da kuru temizleme yaptırmanızı öneririz. Elde yıkama için öncelikle kıyafetinizin tersini çevirin. Sıcak su ya da ılık su yerine soğuk suda bastırma yöntemi ile yıkayabilirsiniz. Deterjan seçiminde elde yıkamaya uygun deterjanlar ya da saç şampuanını değerlendirebilirsiniz. İyice durulanması için birkaç kez soğuk suda durulayınız.

Makinede yıkanmaya uygun olan kazaklarınızı makinenizin yünlüler için özel programını ayarlayıp yıkamaya özen gösterin.

3- Sıkma Programını Es Geçin

Kolaylıkla zarar görebilecek kazak ve hırkalarda sıkma programını kullanmayıp, es geçin. Diğer kıyafetlerinizde kullandığınız sıkma programını yün materyalindeki giysilerinizde hiç istemeyeceğiniz sorunlar oluşturabilir.

Yün kazakların ana problemlerinden biri de tüylenmendir. En kaliteli kazakta bile tüylenme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle kol bölümü ve kazağın yan kısmının sürtünmesi ile bu bölgelerde çok görülür. Koli bandını tüylenen kısma yapıştırıp güçlüce çekebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise, jilet ile üzerinden geçip kusursuz görünüme dönüştürebilirsiniz.

Yeni bir kazak aldıysanız, size gelen şeffaf paketle bir gece buzlukta bekletip tüylenmesinin önüne geçebilirsiniz. En yeni hırka ve kazak modellerine www.denizbutik.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: YÜN KAZAK VE HIRKALAR İÇİN BAKIM TÜYOLARI
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR